Dum, korkad, och begränsad

Även om jag innerst inne känner att jag är bra, så kan jag ibland känna att jag brister. T ex en kväll när jag funderade och åkte på skidspåret som är 3,5 km. Tänkte plötsligt att hjälp, jag åker ju inte ett helt varv om 3,5 km-slingan börjar på bygdegården, men jag avslutar den redan vid Suikkibacken… ja, det tog ett bra tag för mig att inse att det blir ett helt varv, eftersom jag först åker från Suikkibacken fram till bygdegården… hm, alltså, omkretsen av en cirkel är den samma, oavsett var man börjar!

Sen det här med mina luftrör… ju mer besvär jag får, desto mer vill jag plåga mig på skidspåret för att “rena” dem… hm, hm, tänk om jag har en infektion? Då är det inte så smart… men, jag litar på känslan, att det känns bättre när jag flåsat rejält med friskluft ända ner i lungbottnarna. Och på det sättet har jag också fått fram att det inte rör sig om ansträngningshosta, men något är det, för nu på morgonen hostade jag upp extra mycket slem därifrån.

Igår upptäckte jag att jag hade nytta av andningsmask. Först körde jag till jobbet med en egen andningsmask, och på en brandplats fick jag låna en andningsmask, vilket var en befriande känsla efteråt. Kan det vara så att lungorna blir “mätta” på inandade partiklar till slut? Det är min teori. Så ser ni mig åka runt med andningsmask, så vet ni att det inte beror på bakterieskräck, utan logiskt tänkande för att underlätta lungorna i riskmiljö, som gruvtrafiken – ett industriområde!

Sen det här med begränsning – jag skulle aldrig våga bli rökdykare! Nu förstår jag varför brandman har sån “machostatus”.

Som ni ser, så blev det 3:e stycket “bra”. Kanske för att det är Guds tal?

Det som i alla fall återstår att se, är i vilken kategori min arbetsgivare ska sättas, när de i ett försök att förbättra min arbetsmiljö, har ökat trycket i dieselbilarna, istället för att byta ut dem till bensinbilar.

https://ciweb.chydenius.fi/project_files/HighBio%20INFO%20fr%C3%A5n%20projektet/INFO%20HighBio%2056.pdf

Nå, jag är i alla fall på punkt 1

http://viss.nu/Handlaggning/Vardprogram/Arbete-miljo/Arbetsrelaterade-luftvagsbesvar/

… och klarar av att åka skidor!

Värre är det för stackars mössen…

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15916011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *