Aaah, idag var det skönt!

Igår var det hemskt!

Att åka skidor, det är upp och ner som humöret hos en manodepressivt lagd person. Ibland glider skidan helt maniskt, och ibland suger det som en depression. Idag åkte jag klassiskt, och glidet var lagom skönt, likaså fästet, men helheten i den mörka skogen var underbar, och spåret perfekt, trots att den var snöbeklädd. Hm, inte många som åker m a o.

Igår då? Ja, då gick det så tungt, så tungt, och spänt, att jag hade lust att strypa någon… men inte kunde jag ju strypa farsan, som sökt mig i panik i söndags, i all välmening, men förstört det släta ansatsområdet för skejtingtekniken med sin Lynx… nej, men däremot hade jag med lätthet kunnat strypa den som med sin smalbandare spunnit högar och diken vid bygdegården!

Tur att det finns lagar, tydliga sådana, så att man inte behöver sitta på livstid. Grrrr, så arg var jag igår, men jag märker att jag kan hålla igen mot pappa. Skyllde bara på “dåligt humör”.

Nå, men nu är jag som sagt var på bättre humör, och allt går att fixa! Det hade kommit en liten mängd snö nu, så då tar jag sladden och kör ett varv till. Men innan det ska jag ner till föräldrarna och titta på Nordnytt, för att se om de rapporterar om en katastrof som hade kunnat inträffa idag.

Ibland ska poliser och räddningstjänst tacka pådrivande allmänhet, och inta bara köra bort dem. Minns branden på Ängsbacken, och dagens hjälte kan vi väl kalla Ove?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *