Rekommenderar klassiskt

Igår efter bastun körde jag 360 km bil innan jag fick lägga mig, och trött var jag, så pass att jag sov längre än tänkt idag. Vilket innebar att jag i slutändan höll på att missa årsmötet, och så har jag åkt skidor när jag annars brukar gå lägga mig… och nu har jag kollat OS ceremonin

http://os.viaplay.se/videos/video/avslutningsceremoni-32100.html

Fint att det var Kalla som fick gå med den svenska flaggan, och fint att norskorna fick medaljen där. Goda relationer mellan Ryssland och Norge är viktiga för hela balkan höll jag på att säga, men jag menar nordkalotten.

Jaha, och vad har jag då hunnit fundera på under dagen? Att min skoter är bra, när jag har kört nya varv på skidspåret för att bredda och packa. Nu tror jag att det ska bli hårt och bra att skejta där, och jag vet redan att det är bra att åka klassiskt där, för jag körde slutfinishen med mina Peltonen efter mötet, och det var perfekt spår och före i sugsnön!

Hjärtat går mer på lågvarv när man åker klassiskt än skejt, och det känns också lättare på något sätt. Gillar det, men ändå är skejting en mer spännande utmaning på något sätt, eftersom det kräver mer motor av en.

Krävande var också mötet, eftersom jag kände att det gick in på politik. Eller, ska vi säga ideologi? Men det gick bra, inga nya byafejder. Däremot undrar jag hur man kan fortsätta tänka “direkt demokrati”, när man själv är med och väljer “represenativ demokrati”? http://bibblansvarar.se/svar/ar-sverige-ett-representativ-d

“Medlemmarna” i en förening är bara föreningen under årsmötet, mellan årsmötena är det den valda styrelsen som “är” föreningen, och de som valts att teckna föreningen eller sköta vissa områden. (Diskussionen kom när jag som “polis” velat ha in en text som betonar att “föreningen” har rätt att neka, t ex Hells Angels medlemmar, att hyra samlingslokalen).

Vem är då Sverige? Ja, det är folket vart 4:e år, och nu är det ett sånt år. Så vill man påverka, ska man göra det i år! http://www.val.se/ Annars är det Riksdag, Regering, Statsminister mfl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *