Varför åkte hon?

Kalla, hon borde ha varit kallare, och avstått. Röd i ansiktet, som ingen annan, tyder på feber? 3 mil ändå, kan ge bakslag, inte minst på hjärtat, och hade hon inte åkt, hade vi TV-tittare kunnat spekulera i att hon hade vunnit om hon hade varit frisk. Men, att hon åkte, tyder på att hon inte är en dålig förlorare, och att hon inte avbröt, tyder på att hon är envis och äkta. Fast, jag tycker så här i efterhand att det var “dumt”!

Norges triss var fin att se, och snart ska jag ut och leka. Mina nya fisherskidor är som sagt lite för mjuka för spänst uppför, men däremot är de helt unika på 1:1 stakning, och med det menar jag att när man stakar med överkroppen, så gör man det med varannan skida. Med mina tidigare skidor har jag inte kunnat göra det, eftersom jag inte kunnat hålla kvar balansen.

Det vanligaste jag kör, är slitvargen, d v s galopperar fram med högersidan före, men i de brantaste uppförsbackarna måste jag använda grodan, d v s gungskejta mig upp med stavar i samtidig diagonalrörelse. Och det som oroar mig lite, är att jag har liksom en “film” över lungsäckarna, som inte ger mig andningselastisitet eller tillräckligt med syre, och hjärtat börjar rusa vid för hård ansträning. Hm, så var det inte i början på året.

Lyssna på kroppen. De ska man göra. Så jag brukar stanna och filosofera i väntan på bättre kondition.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *