Ordets betydelse till aktivitet

När jag stavat “taleerata” som tallerat, så vann den aktiviteten idag genom att både jag och Markku sysselsatte oss med tallar, till fåren, och endast pappa plogade snö. Medan snön föll, så lekte Markku både skördare och skotare med mina Karhu och handsåg, och jag var lastarkranen samt timmerbilsföraren i Kingen med släp.

Fåren är nu nöjda och glada med lite variation i hagen, och även lammen som aldrig gnagt tall förut, började äta när rädslan för det nya försvann. Själv är jag inte så glad, för idag var jag tvungen att slå av Kingen – tålde inte dess avgaser! Vad nu? Nu är det bara traktorn jag tål att ha på tomgång.

Luftrören, svullna och slemmiga, blir bara känsligare och känsligare för var dag. Hm, hm. Vad ska jag göra åt det? Få bort gruvan, och dess nanopartiklar?( 80% passing 40 micron)

http://sv.wikipedia.org/wiki/SI-prefix

Jaha, och nu är det vår tur att fara ut och skotta snö. Det har kommit så det räcker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *