Fasen också!

Kom bara till Autio, och ställdes inför två val. Antingen sitta i bilen och vänta, eller köra runt Lv 403 och 880, d v s Kieksiäisvaara-Huukisvängen. Hm, tranportledaren som inte var härifrån, sade att ekipaget precis startat från gruvan, och att jag skulle få vänta en kvart tjugo minuter, och när jag frågade vidare, så trodde han att de kör ungefär 40, vilket inte kan stämma med tiden tänkte jag, och körde runt. Ja, och vem vet vad det kan bli för komplikationer med breda transporter, och är den 1 m bredare än vägen, så är det ju stopp om det blir stopp. Men, varför kunde inte radion ha varnat om avstängd väg? Han sade att de ringt dit, men att radion struntar i att ta med det. Hm, hm, för lite lyssnartrafik som drabbas alltså.

Men, nu när jag är hemma, utan att ha fått se vad det var för transport, så börjar jag ju undra… har den något med Northlands besked att göra? http://www.svd.se/naringsliv/forvarrad-kassakris-for-northland_8958168.svd

Allvarligt läge, verkar det som. Men om staten tar över, som Avanza Claes tror, så hoppas jag att staten gör en ny konsekvensanalys eller riskbedömning av malmpulvret, och då med fokus på människans hälsa. Hur påverkar dammet från gruvbilarna t ex våra lungor? Hostar nämligen mindre nu när jag kört runt Huuki… men i och för sig, så såg jag inte en enda bil heller, så det fanns inga dieseloljeavgaser i min frisk luft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *