Väntar, hungrig…

En ledig dag, och en kall sådan, så jag har inte kunnat åka skidor, bara kela med baggen och se över fårens nödvändigheter, för att annars pyssla här inomhus. En följd av frys-avfrostningen blev att jag såg att jag hade lite äldre kött som jag måste äta upp, och nu har jag pannan på puttring…

Monas matlagning i ett nötskal, eller ska jag säga kålskal, för jag gillar kål, och praktiskt ihop-kok, i mitt stökiga kök. I köttgrytan har jag förutom en massa kålrot, även slängt i lite tomater på slutet, samt mjukar upp broccolin. I potatiskastrullen har jag samtidigt kokat lite kött, putset från grytköttet, som blir typ hundgodis, samtidigt som potatisen förhoppningsvis får mer yt-smak.

Hur det gick med min förra rätt? Ja, den klättrade upp till en 3:a, tack vare såsen som bara blev godare och godare för varje gång – och jag kunde värma mat i 3 dagar, d v s spara in 3 x 85 kr, som annars hade gått till dagens lunch. Igår åt jag dock en dagens i Överkalix för 75 kr, eftersom jag har varit där och jobbat ett par dagar den här veckan. En kombination av eget och ute, det är det bästa, för att inte bli less på det ena eller det andra.

Nej, nu måste äta, är så himla hungrig, och det doftar så gott!

– – –

Nam, vad jag är bra! Supergott, inte en enda seg köttbit, härligt fräscha grönsaker, och mustig, sötaktig pepparsås till de krämiga potatisarna. En klick smör, det är det enda fettet den här gången, bara mjölredning, av en underbart fin sort från Finland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *