Skog, och väg

Det är vad min hjärna har funderat på, tror jag i alla fall.

Blev lite konfunderad efter den här artikeln…

http://www.nsd.se/inc/print/default.aspx?articleid=8203863&name=Skriv-ut

Två privata sågverk som har virkesbrist, och orsaken säger Landshövdingen är att “Sveaskog inte har levt upp till vad de lovat”. Va? Säger jag.

Antingen är det avtalsbrott, d v s att om Sveaskog brutit mot avtalet att leverera en viss mängd virke inom en viss tid, eller är det så är sågverken hybrider… mellan självständighet och halvstat?

Varför har sågverken inte egna virkesuppköpare, avverkningsplanerare och logistiker? Det skulle ju ge nya arbetstillfälle hit upp, samtidigt som sågverken skulle få exakt det virke de vill ha, och sälja massan vidare.

Skulle själv vara redo att omskola mig!

http://www.gammelkroppa.se/hur-du-gor-en-avverkningsplan/

Affärer och aptering kan jag ju redan, och sågverken vet ju exakt vilka längder och dimensioner de vill ha, och vilka det inte vill ha, samt hur mycket.

Oj, nu sprängde Northland hårt och länge… och fan, nu skakade hela huset igen i den andra salvan! FAN!!!

– – –
… Jo, mina proppar brann, tryckte på skicka, och så ringde jag sprängchefen direkt. Han var förvånad. Men inte jag, för det går som ett rakt streck från gruvan, över berget, mellan mastarna, och ner mot älven mellan mitt hus och ladugård – en sträcka på bara 5 km – och inte alls konstigt om det känns hos mig inom den radien, när det framkallas ett skalv med några hål där sprängverkan riktas hitåt? Och, att gruvan redan är lägre ner än jag, där på myren, eftersom jag bor på en höjd av berget.

Grrrr, nu vet jag hur det känns att bli anfallen med bomkraft! Ja, huset hoppade liksom till här i den norra kortändan, där jag sitter med ryggen mot väggen, och förutom knäckningen i timmerbjälkarna så jag kände kraften ner under jord uppifrån övre vångingen. Usch! Precis som ett jordskalv.

DJÄVLA NORTHALND!

(om jag hade varit en riktig häxa så hade jag… gissa!)

»Häxan, den trollstarka, säjdat bort från min lefnad all lycka: skalden fick Stengärd ej smycka; sällhet, som nalkats, hon häjdat.»

Skönt, nu har jag avreagerat mig genom Google, och kan koncentrera mig på Väglagen, som har färska ändringar…

http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19710948.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *