Häxan kom

Häxan kom.

Nej, inget svar. Klart slut.

Det är märkligt det där, att hon kommer när hon själv vill, inte när jag vill. Saknar hennes klarsynthet och visioner, och hemliga uppslag… hm, vad ska jag då hitta på?

Norge, Tyskland, Frankrike… lyssnar på radio… men inte heller det hjälper. Torka. Och hur ska jag orka? Med denna kyla. Ansvaret känns tungt, och hela tiden är man på helspänn, att vattnet kan frysa, och att det kan bli strömavbrott. Usch, det vore hemskt!

Suck, suck. Jag vill också att det blir vår! Tänk att få ta med sig en apelsin och lite torrkött, och åka ut i skogen med skoter. Höra hur fåglarna kvittrar, och hur träden har skräpat ner vårskaren, och hur det doftar uppvaknade träd! Och vattnet som rinner här på gården, när snön tinar – det är härligt det.

Nå, nog är det lite härligt nu också. Vitt och sterilt på något sätt. Och klär man sig väl, så är det ingen match att vara ute. Lager på lager, och overallshuvan över mössan, med halsduk slutligen över ansiktet. Då behöver handskarna inte vara så tjocka, och jag kör med helt vanliga arbetshandskar. Svettades t o m om händerna när jag skottade fram bollen. Det enda jag frös om, var centrum av bröstkorgen, d v s bronken! Märkligt, och nästa gång jag går ut ska jag sätta typ en varm haklapp under tröjan.

Lagat mat, vilket jag är urusel på. Passar på att träna, nu när Markku inte är här. Och det blev typ en 2:a, på en skala från 1-10. Om jag blir bubblig i magen, eller börjar fisa, så sjunker det till 1. Men om jag känner mig lugn samtidigt som jag får bra energi, då kan det stiga till en 3:a. Vad det blev? En rensning, av allt från kolrot, jordärtskocka och smetana, till det sämsta köttstycket – ett vad- och lårben. Nästa övningsobjekt kommer att bli en lever…

http://receptfavoriter.se/recept/stekt-lever-med-loek.html

https://www.coop.se/Recept–mat/Recept/s/stekt-skivad-lever/

https://www.coop.se/Recept–mat/Recept/h/helstekt-lever-i-gryta/

http://www.hittarecept.se/click/index/9672668/?site=veronicaslchfmat.blogspot.se

(och hon kom i sömnen, med en intressant dröm – att Putins väg är 45…)
http://sv.wikipedia.org/wiki/E45

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *