Politiska fångar och tvångsvård

Ja, även Finland har haft politiska fångar, inte bara Sverige t ex i Storsien…

http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9513135055&lang=sv

Men, det är bara Finland som har haft en röst så skön, så skön, som Tapio Rautavaaras… Aaah!

http://www.youtube.com/watch?v=7aDXWaZb9Yk

Hade egentligen tänkt skriva om valet, de hårda politiska debatterna som har börjat, men jag kan inte…. inte när det kan bli så allvarligt och blodigt förr. Nej, usch, nu kan jag inte ens tänka politik!

Måste börja om… http://www.youtube.com/watch?v=TIJGSRP-y0g

Kaamosmånen, den är verklighet här vid Ylläs himmel, även efter hans död, och idag har jag sett hur en människa kan leda sig till sin egen död, genom att inte äta och dricka. Anorexia, det skulle man säga om det var en ung kvinna, men när en ungkarl närmare 80 gör det, vad är det då?

Ensamheten i kaamosmörkrets urskogar, den kan få vem som helst lite psykotisk? Människan… en märklig varelse… som berör. Ett skrämmande monster, som har sin histoira, och som kan bli som förbytt av en kick-down.

Idag har mitt jobb krävt att jag med bar rumpa hukar mig bakom polisbilen, i -29 graders kyla för att kissa, med en order åt kollegan att blunda och inte titta i sidospeglarna, eftersom plogkarmarna hindrar sök av skyl.

Och senare såg jag alltså själv i ögonvrån, hur den envisa döende gamlingen fick en livsgnista i ögonen, av min omkörning! Det var något som hände, när motorn växlade ner, däcken rev pudersnön av vägbanan så att karossen krängde, och han trycktes lugnt bakåt, kännandes hästkrafterna dansa som ett fullblod på pudersnön?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *