Finland om Sveriges försvar

Ryssland hade atombomber i de plan som kränkte svenskt territorium i påskas, och vi hann inte ens reagera. Men varken Finland eller Sverige tänker gå med i NATO, enligt nyheten, vilket kanske är klokt och förståeligt, just med tanke på påskens förtäckta “varningsflyg” om det (?)

Mmm, värmande dryck gör susen, och jag undrar varför jag inte kunde hålla mig till det hela tiden, i stället för att börja svamla med slemlösande medicin. Det var nog den som förvärrade ner det, men nu har jag åter hostat upp det till bronken, och rörets sjukaste del är ca 10 cm ovanför mellangärdet. Och nej, jag har inte haft “ont i halsen” eller snuva under hela tiden, däremot febergräns, med varningar om lunginflammation. Men i morgon måste jag åka till jobbet, och klarar jag inte av att vara där, så måste en doktor intyga att jag är sjuk.

Nå, än så länge har jag inte smittat någon, så det är varken virus eller bakterier, utan känsliga luftrör och ohälsosamma “partiklar”.

Och idag fick jag mig ännu en smäll mellan ögonen, med blodvite som följd, när baggen stångade foderhinken, och herdestaven gav mig en knäpp. Aj, och senare gick mamma dit för känna, lite väl hårt. Hm, för det räcker att jag höjer på ögonbrynet, för att det ska göra ont!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *