Det är bara att vänta

Precis som med förkylningen, som inte blev spektakulärt bättre av slemlösande… nej, sovit mycket sämre och fått rena s k hostattacker, utan att det finns något konkret att hosta upp. Tacka vet jag rejäla slembollar, som nästan känns håriga, för då vet man att man lyckats. Ja, och blev dessutom lite “stissig” av medlet, så där darrig och okoncentrerad, samt öm i mun och tandkött.

Så tror jag att virkesköparna också känner sig just nu, när de in i det sista försöker rida på den dåliga konjunkturen i skogsbranschen, fastän de vet att det redan har vänt. Taktiken nu mot kund verkar vara “ointresse” att köpa, men ändå hålla kontakt och erbjuda sina andra tjänster, och berätta hur långsiktigt andra skogsägare har planerat, så att de får klirr i kassan med jämna mellanrum – vilket senare kanske leder till en snabb oplanerad virkesaffär?

Nej, jag tänker fortsätta att planera. För det är så himla mycket att tänka på, så den dagen det smäller till med högkonjunktur, då ska jag känna mig redo, skogen vara snitslad och klar, och avverkningsanmälningarna godkända.

http://www.skogsaktuellt.se/?p=43763&pt=108&m=1422

Ja, se här, det kanske lönar sig att vänta?
http://skogen.se/nyheter/1630-kubikmeter-per-hektar

Och det där, det hade jag missat! Jakt & Jägare nr 6

Felaktiga siffror från polisen om illegal jakt

Enligt polisen i Norrbotten har den illegala jakten på rovdjur som varg, björn, järv och lodjur ökat de senaste åren. Antalet anmälda illegala jaktbrott sägs ha ökat med 400 procent sedan 2006.
Men påståendet om illegal jakt på rovdjur är gripet ur luften och den 400-procentiga ökningen är en effekt av ändrad redovisning av polisanmälningarna.

… och slutligen lite repetition, för att få igång de egna hjärncellerna, efter all läsning… fdjda jdiaddkd…

…. långa stockar tyder på max klass två, korta stockar ger minus, stockarna sammanställs i medellängd och diameterklass m3fub… skördaren måste vara kalibrerad och ha liten felmarginal även på korset, föraren måste få direktiv om att gallra det virke som är skadat eller klenast, inte för täta stickvägar, rätt grundyta kvar, inte för tung och stor skotare, eller stora upplag för nära allmän väg, så att det lätt kan bli stulet… och låt skördarföraren ta ner “medelstammen” enbart med massaved för “sin” betalning!

http://www.sveaskog.se/skogsagare/salja-virke-och-biobransle-till-oss/priser/

Sen säljer man två olika leveranshögar vid väg. En timmerhög, som ska ge det snitt du i förväg räknat ut är bäst, t ex klass 2, under 200 mm, i snitt 490 längd, samt en massahög.

Vad tror vi om det? Det beror helt på vem som kör skördaren… men i vilket fall som helst självklart opartiskt inmätning!

Summa summarum, det är “slavarna” som avgör prisskillnaden, i alla sätt. Och nu är jag less! Tristess.

(Jo, ännu en sak, att enligt pappa beror nedan länk-problem här b l a på vädret, d v s att älgen passar på att förflytta sig nu när det råder drivsnö, som sopar igen spåren långa vägar totalt! Snacka om indianfasoner?
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=5752220 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *