Gjorde alla fel som går att göra

Gick ut för hårt på skidor otränad, körde skoter halvsvettig, med för tunn mössa och lite kläder i kvällskylan, för att kolla gruvbassängen, och till råga på allt, gick i säng med bastublött hår! Tjockt som det är, så var det ju ännu lite fuktigt på morgonen när jag gick ut till fåren. För att inte tala om kallblåsten inne på station, som uppstår när det är varmt ute, och så dammet från grejerna som legat på hög nästan ett år, som jag förde dit de skulle. En sväng med lite “långsamt dökörande” också, som jag alltså inte tål, d v s att mina luftrör inte tål polisens nya dieselbilar utan vinddrag, och därför undviker jag patrullering utöver förflyttning från A till B.

Och tänka sig, det enda kravet jag hade på polisens nya civilbil, var att det inte skulle vara en diesel, och att den inte skulle vara vit… och så har vi fått en vit dieselbil! Låter ju nästan som att det är någon som vill att jag ska sluta jobba? Hm, konstigt, för denne någon sitter ju i Luleå, och ser mig endast då och då i kamerorna som är uppstatta på station? Så det får väl vara det klassiska då, att man inte tar gnällkärringar på allvar, kommunikationsbrister och slumpen.

En sak jag förundras över, är hur konstigt sjuklöneavdraget räknas numer. Försökte alltså helt förgäves kämpa in i det sista, ensam utan att smitta någon, för att komma ner i karensdagsprocent – vilket alltså var förgäves!

http://www.polisforbundetskane.se/index.php/arkiv/149-fraga-om-karensdag

En dyrbar dumhet, att vara för aktiv utan tillräckligt med kläder. Men jag ger inte upp, för jag känner att jag kommer att återhämta mig snabbare den här gången, kanske p g a just skidåkningen?

Och nej, den här gången tänker jag inte laborera med kvarbliven antibiotika, eftersom jag känner att febern har lyckats rejält själv.


http://www.lakemedelsverket.se/malgrupp/Allmanhet/Att-anvanda-lakemedel/Sjukdom-och-behandling/Behandlingsrekommendationer—listan/Nedre-luftvagsinfektioner/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *