Genomgång av utrustning

Åkte ett varv klassiskt med mina kombipjäxor och Peltonen, som var perfekta från förra året, för att sen gå igenom lite diverse utrustning, innan jag åkte en ett varv skate också för att testa spåret. Så, nu är jag uppe i 16 km – det tar sig, sakta men säkert.

Och det var tur att jag även provåkte pjäxorna och skidorna som Markku ska ha i morgon, för skorna hade en vass liten spik uppstickande under sulan, och skidorna gled lika mycket bakåt som framåt, trots gammal fästvalla. D v s fel valla för föret, eller för hårt spann, men jag garderade både ock, och lade ett lite mildare valla i ett tjockare lager på lager på en längre yta, i hopp om att han får ett bra fäste under sitt första åk. -Bakhalt, det kan få en att tappa lusten direkt!

Nej, nu måste jag gå sköta diskbänken, plocka undan lite kläder och sånt från stolar och säng, samt packa upp mina väskor som ligger kvar på golvet… för att Markku ska känna sig lite mer välkommen…

Och till er andra som tänker åka skidor – det är perfekt att ta sig upp vid Bygdegårdens parkering, och åka motsols (eller medsols, en smaksak), men komma ihåg att ta det lite lugnt vid den branta backen norrut vid Niskas, och vara beredd på den skarpa svängen söderut vid Grönbergs, och ett litet kast som blev vid Nilssons ängskant (såg att ngn hade vurpat där). Men i övrigt är det ett fint och underbart spår att åka! (3,5 km)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *