Att ta sats från botten

Min hårdsatsning på skidstarten har gett det klassiska bakslaget – jag har gått upp i vikt rejält! Kroppen samlar vätska, musklerna sväller, och jag väger 76 kg i stället för 73 kg… Hm, men vid den här åldern vet man hur kroppen fungerar, och blir inte deprimerad. I stället tänker jag, vad skönt, för då fungerar musklerna, växer, och börjar så småningom förbränna även när jag vilar!

Bukfetma och BMI, det är något jag har hört talas på radion idag och i veckan, varför jag måttade min midja… eller rättare sagt, mina midjor… för den gamla midjan vid naveln har flyttat sig tantaktigt 10 cm uppåt mot brösten. Hm, hm, så därför måttade jag båda för en framtida jämförelse – och det blev 94 cm respektive 82 cm. Den högre siffran ska nu sjunka mycket mer i jämförelse med den övre, om jag ska bli av med det farliga fettet.

Och nej, jag har inte sovit en hel natt med den nya kudden. Vaknat några gånger av ovana, men nacken känns på något sätt bättre till mods ändå, så jag ska ge den en natt till.

Hur det känns i övrigt? Bra, för det första jag tänkte på när jag vaknade, var att jag vill ut och åka skidor! Så nu ska jag ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *