9 km nu

Igår 4 och idag 5, och få se vad det blir i morgon? Jag har i alla fall varit ute och dragit spår i kväll, eller så här är det; Pappa har sladdat två varv tidigare idag för att få det planare och bredare, och sen har jag sakta dragit ett varv klassiskt spår i den hårdare sidan, och två varv med rullen på den mjukare sidan, för att få det packat och slätt för skejt. Ungefär som en pistmaskin i Pajala, totalt typ (som inte heller får köras för fort).

Och nu är jag lite mör i kroppen, efter att ha skejtat med Anne och Fredrik till bilen på Rian. Där sög det… vilket det inte gjorde uppför elljusspåret, där Pauli passerade, eller i den lösa torrsnön på genvägen, där Nina körde ner på 4:an, eller i de isiga långa spåret nerför. Men, som sagt, det gick tungt där det var plant och snön fuktig. Mina skidor är m a o kall-/torrsnöskidor, och min kropp byggd ungefär som Kallas?

Nå, det är bara bra att de nya skidorna glider bra i torrsnö, för jag har mina gamla Peltonen att ta till när det slaskar. Och mina ännu äldre Järvinen, de ska jag nog också byta bindning till, så att jag kan ha dem som “vardagsskidor” när jag vill skejta efter skogsvägar eller så, typ där det är risk för repor (Anne förbjöd mig att använda mina nya skidor till det, och det var ju klokt).

Skidor, skidor, skidor, ja sån är jag, intressestyrd, och därför handlar det bara om skidor just nu. “Puolikorkea ja napakka”, det låter som min åkstil… men det är min nya kudde. Det är det enda jag kommer på att berätta om, utöver skidor, och det betyder att jag har köpt en “halvhög och fast” kudde, egentligen till Markku, men som verkar passa mig perfekt!

Vaknade några gånger i natt, och förundrades över att mina luftvägar kändes så fria… och det låter ju som att min sköna tillplattade dunkudde jag hade innan har gjort sitt? Tur att jag köpte två, och hoppas att jag vänjer mig helt vid den nya kudden i natt, så att jag inte behöver vakna mitt i natten – för det är inte kul, och känns helt onödigt.

Hm, men nu kommer jag ju att ha svårt att avgöra om jag blir piggare av skidåkning eller av mindre sömnapné(?), eftersom båda förändringarna sker samtidigt… Hm, hm, men det kanske inte har någon betydelse? För jag har ju köpt både kudde och skidor, och huvudsaken är att jag inte är så trött på kvällarna när jag kommer hem från jobbet, att jag inte orkar annat än sova.

Ja, och där kom jag ju automatiskt in på städningen och disken… som alltså inte blev ett nyårslöfte i år, men förhoppningsvis löser sig än då…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *