Aaah, mikä unelma!

Sukset luistit ko saha hangessa – siis helposti, vaikkapa oliki pehmeä jälki, ja 3 cm uutta lunta viellä päällä. Ihan mahtava tunne, ja 3,5 km jälkeen oli ruostekki kropasta kadonnut, enkä lentänyt kertaakaan! Hyvä ostos, ja kumakat oli unelman pilvi viellä – siis aivan mahtavat jalassa, ja hyvät lonkalle – ei kipeää missään!

Ja, nu är jag frälst, av mina nya skidor, pjäxor och även stavar som blev perfekt med 150 cm. Skrev nyss på finska hur skidorna strävade framåt, och for lätt som en såg i skaren… vilket ju låter helt fel, men beskriver känslan bra, om man vet hur det är att såga plank med en slö såg… d v s att verket inte skrider framåt så värst fort.

Men nu gjorde det det, eller i alla fall kändes som det, trots att underlaget var mjukt och täckt med nysnö. Pjäxorna kan jag inte klaga nada på, utan konstaterar att de var sköna som indianmockasiner, och förflyttade min rörelseförmåga bakåt, så att jag t o m kunde staka som bara den!

Om det är pjäxorna som gjorde skidan, det vet jag inte, men skönt var det att åka i alla fall, även om jag till en början hade några anfall av bakvikt, innan jag hittad den nya ställningen, som alltså var MYCKET effektivare än den gamla. Och spannet, som kunde ha fått vara ännu en aning hårdare, eller skidan längre (fastän jag bara är motionär), blir nog helt perfekt om jag lyckas gå ner lite i vikt på köpet!

Vikten och dess fördelning har stor betydelse, det har jag märkt inte minst på skoterkörandet. Det är mycket lättare att hantera min långa tunga Viking med min nya vikt, än med min gamla, och med den kan man säga att jag just nu har ett perfekt körspann.

Åter till skidorna. Idag är jag 100% nöjd med pjäxorna, och 98 % nöjd med skidorna, men återkommer i ämnet när jag åkt “på riktigt”. För i kväll blev det mjukt och försiktigt med pannlampa i kanten på skidspåret. Vilket egentligen inte var en så dum start, för pannlampan begränsar synfältet att åka “för fort” och förta sig så här i början. Bådar det gott, eller?!

(och kan ju tillägga att inte heller säljaren var 100% nöjd med skidorna åt mig, men jag ville ha just dem ändå, för att de var svarta! 😉

… och, när jag nu ändå är inne på drömmar och svart, så måste jag få säga att min Saab är helt underbar att köra i snömodd, då även den tar sig fram som en såg genom skaren… Aaah!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *