Blåröd röra, låt höra!

Först tänkte jag köra, och diverse göra, men häxan viskade i mitt öra, att det här får du inte förgöra… nej, även om jag är less på gruvspektaklet, så kan jag ju inte lämna valanalyser därhän!

Hm, Billström och Ögren… det är vad jag ser när jag blundar… tänkandes på juristernas fördröjning av tillståndet för Kaunisvaara gruva till hösten – då det är val! Northland hamnar med andra ord i valrörelsen, och entreprenörerna som drabbas hör inte till väljarna?

Kexi… beskrev den här delen av Tornedalen till det rödaste av röda, och det är klart, blandar man entreprenörer härifrån med generalentreprenören Fineweld, så drabbar fördröjningen bara “kommunister” och “finnar”… medan själva huvudförhandlingen under hösten, och debatterna inför den, kan öka valintresset rejält bland övriga – eller varför inte vara helt avgörande om man ska välja rött eller blått till slut?

Grönt? Knappast, för här struntar man ju både i miljö och landsbygd…

http://sv.wikipedia.org/wiki/Riksdagsvalet_i_Sverige_2014

Ögren är spikad, medan Bucht kan bli bortkryssad…

http://www.socialdemokraterna.se/pageDirectory/389651/2012/Val%202014/131123listorna1.pdf

… och i Pajala har en vänsterpartist blivit drivande sosse?

http://www.socialdemokraterna.se/pageDirectory/389651/2012/Val%202014/131123listorna1.pdf

Nej, jag tänkte inte fastna i politik… utan fortsätta att reflektera – att bostadskön i Pajala nog bara är en trend… typ att man ställer sig i bostadskön för säkerhets skull för framtiden – en reflektion jag gör utifrån det jag ser & hör… att det finns många hus till salu, länge, och att de nya hyreshusen som byggs, har svårt att få sina lägenheter uthyrda… “Vi ska inte bygga mer i Pajala, eftersom de är så svårt att hitta hyresgäster”… typ, hörde jag idag… ryktesvägen.

Och nu kom en lugnare sprängsalva, kl 17.51. Dånade bara, utan att skaka huset desto mer.

Manalainen, maan alainen, eller underjordisk?

http://www.youtube.com/watch?v=qrCsvYcsX7w

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *