Långskallig och farlig…

Borde pyssla jul, men jag kan inte låta bli att fundera… på alla intryck.

Är jag som trycket på min tröja? Hm, jag har läst att jag har en hård fasad, men en känslig själ, och att mitt leende inte är äkta… och diagnosen blev: “modig”, så vem vet? För det står att “Tigern är extremt observant och mottaglig för minsta signal” – d v s en känslig själ?

Hm, hm. Och hur kommer det sig att jag inte gillar storhelger? Det blir liksom ett inre kaos, när man å ena sidan ska ta det lugnt och njuta, å andra sidan ska göra så mycket och stressa. Fast jag tänker inte pressa, mig. Nej.

Så, vad är “Julafton” för mig? Det är Kalle Anka kl 15.00, och då får inget störa, och jag vill helst vara helt ensam, i ett mörkt rum med tända ljus, för 100%- koncentration, och så ska jag ha julmust och tomteskum… -är jag skum?

Skumt är i alla fall hur olika Polisen prioriterar liknande händelser på olika orter, beroende på avstånd och resurser. Eller, är det verkligheten? Att väljer man att bosätta sig i periferin, så får man räkna med sämre service på all hjälp. Ungefär som att bo i tält.

Mmm, men jag är lyckligt lottad som får bo ovanför mina föräldrar, för därifrån osar det gott! Och jobba, det står på min lott. Så har jag även plogat snö som vanligt, och fixat nya höbollar till fåren, och… snark, zzzzzz.

Trött kan jag konstatera att det är praktiskt att ha 3 “hem” – ett som är mitt eget, där jag vilar och får vara ifred, och så två där det alltid är städat och fint – där jag kan fira jul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *