Dubbelskrift och miss

Förs låg jag i soffan och seglade med den vita “tabletten”, skrev en blogg, och den försvann… inte beroende på min bakis, utan på surfplattans känsliga touch. Så nu sitter jag vid en vanlig dator, och har mindre bakis också.

En trevlig julfest, där maten dock inte var lika prima som förra året, eftersom grabbarna i år valde att satsa på ICA:s kvantitet, i stället för Cateringfirmans kvalité. Sent blev det, och jag fick höra att jag är en alfahona, som skapar tyngd i sällskapet, och det var inte negativ tyngd tillades… men jag undrar…

Vet med mig att jag inte kan de sociala trevliga koderna vid middagsbord och sånt, och är dålig på att läsa av stämningar i luften, så därför sitter jag och stirrar folk i ögonen för att kunna läsa av varje enskild person… och det kan nog vara det som känns “tungt”, i kombination att jag pratar utifrån analyserna jag ser?

Nå, jag hann halva laget runt, och när jag sade det, så lämnade plötsligt två som var kvar festen. Men, jag tror nog inte att det var av rädsla för mig och mina reflektioner, utan det att timmen blivit ganska sen redan. Men alla är olika, och en bad t o m om min analys, som jag ville ta 100 kr för (som fjärrskådarna tydligen gör 😉

Skämt å sido, men det är trevligt att få vara på en sådan fest, fastän man har sitt lilla sociala handikapp.

Ett handikapp som t o m en 2-åring upptäckte igår när jag var förbi på kalaset som hastigast? Hon undvek att vara ensam med mig, och typ morrade och visade tänderna när jag skulle fotografera henne… hm, det kändes hårt! Men hon kanske bara var normalt barnblyg?

Och sen när jag kom till Markku, så fick jag en chock! I måndags nämnde han att han hade typ vatten i knät, ont och svullet ben. Och när han funderade på att gå till doktorn, sade jag typ bara äh, det går över, att det har säkert kommit från meckandet på knä, som han själv sade var länge på motorventilerna. Men när jag själv såg det röda, varma sprängande benet, så tänkte jag, stackarn, han har med mina ord lidit hela veckan – för att idag få antibiotika av doktorn!

Ödem och infektion, men förhoppningsvis inte vävnadsskador och blodförgiftning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *