Saab på sightseeing

När jag plogat gården, glad över att kunna vara ute igen, så startade jag även bilen, och batteriet var helt okej, trots flera dagars stillestånd i den stränga kylan, men jag körde en laddningsrutt ändå.

Åkte till Kaunisvaara för att källsortera pappersförpackningar och tidningar… och fick skrapa fram skyltarna (som jag ändå inte förstår…) och sen passade jag också på att ta en bild på gruvan till Er, för att konstatera att den ser mäktig ut på håll, men när man kommer nära så är det inte så märkvärdigt.

Märkvärdig kändes dock den nya skylten som fanns norr om gruvan på väg hem, och jag fick stå en bra stund för att få en bild på den – för det var skytteltrafik med Öhmans dumprar hela tiden! De svischade förbi, 5 st på kort tid, men alla stannade dock vid stop innan de korsade 99:an.

Hm, men att Northland får bygga där utan tillstånd, det är märkligt…

Eller inte? – “Det är lättare att få förlåtelse än tillstånd”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *