Årets julklapp?

Vissa arbetsgivare brukar ge julklappar till sin personal, och här kommer ett tips på något som alla kunde ge sin personal att ha i nyckelringen eller i korthållaren, med en färg som är passande att ge till julen

http://www.forstahjalpencentrum.se/product.html/andningsskydd-nyckelring-25-pack?category_id=12

Vet inte hurdan instruktion som medföljer, men till pocketmasken finns en instruktion som går ut på att inblåsaren står på knä bakom huvudet, och drar huvudet bakåt med mer kraft än det man lärt sig vid sidostående inblåsning och grepp i hakan. Typ så här, härmat efter en kraftig känselvisning jag fick från en f d sjuksköterska.


Man letar fram käkvingarna, vrider hakan uppåt och drar bakåt “över öronen”, så att tungroten med tvång avlägsnar sig från strupen. Prova själv, så som jag gör på bilden, och känn det inte går att blockera andan då med tungroten mot svalget.

Idag är det mycket fokus på hjärtkompressionerna, och talas också om att andningen kan utelämnas helt, men jag tror inte att det gäller våra långa avstånd och tid till hjälp. Båda är viktiga, och utbildningen i hjärtat har varit bra, medan andningen kan ha hamnat lite åt sidan? Tycker jag. Därav min egen kurs, på egen risk, efter att ha insett att det inte är så enkelt som att vicka hakan på en docka…

http://www.hlr.nu/sa-gor-du-hlr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *