Himlagod julmat!

Mmm, bara gotti gotti. Har precis kommit från Bygdegården, där byadamerna, både äldre och yngre, hade lagat god mat åt oss. En fullständig julmiddag, och över 50 personer var vi – trevligt! Det många kanske inte tänker på när det gäller föreningar och ideellt arbete, är att de som ordnat hela middagen, de har under två dagar handlat mat, dukat bord, värmt mat, stressat, och betalat samma självkostnadspris för att äta som alla vi andra, och de är dessutom ännu kvar där för att städa och diska när alla andra har gått hem… det kallas eldsjälar det!

Mamma, Katri, Kerstin och Satu, samt Solveig och Helli, de är de vi har att tacka för den himla goda maten – TACK!


Foto: Agneta Mella

Markku tände marschaller, och jag bokförde betalningarna, och sen kom Åke som tomte. Kul att se barnen bli så glada över tomten, och kul att se så många bybor och deras familjer samlade!

Byggnaden, som är en gammal timring från Kihlangi, den andades stat, och Markku han tyckte att man borde klä av en vägg för att få fram det gamla, att timmerväggar är på modet nu.

Hm, och jag undrar – varför hittar ingen på ett “timmerhus”, som Älvsbyhus, Vittjärvshus, och allt vad de heter? T ex Jutos Timberhus i byggsats, en enklare tornedalsgård, där man själv sågar hål för dörrar och fönster, och väljer själv om man vill klä den på in eller utsidan sen -det hade väl vart nåt? För den allergiske, miljön, och höjda skogsvirkespriser! http://www.limatimmerhus.se/

Nej, nu måste jag fortsätta med mitt köttstyckande. Har haft en stek på mörning, för att testa om det går att hängmöra i efterhand, d v s trots att det svalnat för fort i början. Har även lärt mig att varmslakt inte ger rigor mortis, och att pannskott kräver avblodning inom 60 sekunder, något som även gäller älgjägare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *