Tänt ett ljus

Mitt första Adventsljus har jag nu tänt för killen som dog, och jag kommer att julpynta, för det tror jag att han hade gillat. Hade egentligen inte tänkt göra det alls, eftersom jag inte har några barn, men nu göra jag det.

Sen växlar jag hjärnhalva, och reflekterar över hur polisutredningar fortskrider. Inledningsvis kan en förundersökning inledas med avspärrning gällande grov misshandel och vållande till annans död, för att efter åklagarbeslut höjas till dråp i utredningens inledningsskede, och sedan efter utredning sänkas ner till misshandel och vållande till annans död igen, som vi kan läsa här.

http://www.nsd.se/nyheter/pojken-misstanks-for-vallande-till-annans-dod-8066322.aspx

Det kan vara bra för alla att veta, att det är rutiner inom rättsväsendet, inte det att det strular eller är oklarheter. Åklagarna resonerar som så, att det är alltid lättare att gå ner i misstankegrad, än upp.

Och nu måste jag leta upp Charlotte, för jag har missat hennes fantastiska lopp när jag sovit

http://www.svt.se/sport/kalla-tvaa-i-jaktstarten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *