Olika mening

Men båda kan ha rätt. Idag har jag diskuterat med arbetsledaren över mina utredningar, och ledaren hade uppmärksammat att det är många från Pajalaområdet som vill anmäla sina grannar och sånt, utan att ens ha pratat med den om problemet. Rådet från ledaren var att söka upp grannen och prata, innan man ringer Polisen och gör en anmälan. Och där hade jag en annan uppfattning…

Visst, det kan finnas de som inte ens vet att någon är irriterad och tycker att man begår brott. Men sen finns ju den klassiska glesbygdsmentaliteten också här, att man knyter näven i byxan, men säger ingenting om småsaker, tills man en dag får nog…

Det kan då vara direkt olämpligt att ta kontakt med sin granne själv, och helt klart i stället ringa Polisen på 11414 och göra en anmälan. För går man i det tillståndet till sin granne, eller ringer denne, så kan det bli sagt och gjort saker i affekt, helst om båda råkar vara likasinnade… och bara anklagar varandra.

Eller, för den delen. Det finns faktiskt sadistiskt lagda människor, som njuter när de kan “få igång” andra människor till ilska och dumheter, så att de gör bort sig. Och tacksammast då, är de som ser rött av direkta kränkningar “up to face”, och dessa personer ska ju ABSOLUT INTE söka upp sin fejdgranne och riskera brottslig gärning.

Nej, men tur nog kan de flesta lyda rådet från ledaren, och diskutera. Och de som vet att de inte kan det, ska lita på sig själv, och gör klokast i att vända på klacken – för att ringa dom som får lön för den skatt man betalar!

Hm, eller är det där det sitter? Att så få här uppe betalar statlig skatt, att Polisen inte ingår i samhällsservicen?

http://www.pajala.se/Pajala-kommun/Om-kommunen/-Politik/Forvaltningar-och-Avdelningar/Ekonomi/Skattesats/

http://www.regionfakta.com/Norrbottens-lan/Norrbottens-lan/Pajala/Regional-ekonomi/Skatteunderlag/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *