S V E K

Där har vi svaret. På allt! (lite förenklat)

Babyn som blir sviken i vaggan, blir psykopat.
Barnet som blir sviket när det föds ett nytt syskon, blir svartsjuk.
Pojkar som blir svikna av mamma, blir kvinnoförnedrare.
Flickor som blir svikna av pappa, blir uppoffrande.
Pojkar som blir svikna av pappa, blir arbetsnarkomaner.
Flickor som blir svikna av mamma, får ätstörningar.
Ungdomar som blir svikna av kompisar, blir eremiter.
Män som blir svikna av kvinnor, går till prostituerade.
Kvinnor som blir svikna av män, blir häxor.

Om jag har svikit, eller blivit sviken? Ja, både ock, och många gånger. Senast i helgen, när jag såg att Markku spanade in en rumpa framför oss… en rumpa som påminde om min egen för ca 10 år sedan… och då är frågan – blev jag sviken, eller har jag svikit mig själv?

Det sistnämnda, det är det som är värst för välbefinnandet, d v s att svika sig själv. Som min rumpa, den hade varit lika fin som förr, om jag inte hade låtit mig själv gå upp i vikt så pass mycket, genom att vara orörlig och äta för mycket gott gott. Å andra sidan, så vet jag att jag spanar in rumpor jag också, utan tänka på det, och kanske råkade jag ut för en hämnd?

Förenklat där också – det som skapar deppighet, det är när hjärnan säger en sak, och hjärtat en annan, eller tvärtom. D v s att höger och vänster hjärnhalva går i otakt. Eller, som en filosof skrev redan innan Jesu födelse, Predikaren kapitel 10. (Det finns alltså en konung och en slav i dig, en vis och en dåre – om man typ jämför med Johari fönster)

Frågan är: Varför brister kommunikationen?

Den inre, mellan hjärna och hjärta, den yttre, mellan barn och föräldrar, syskon, kompisar, partners… och varför blev det aldrig någon järnvägväg till Pajala?! Och varför blåste Northland oss småsparare!? Sen det här med hämnd… varför hämnas politiker sina medborgare som har stöd i den svenska demokratin? T ex att rösta på ett annat parti. Det är ett svek man måste tåla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *