Man utgår från den verklighet man lever i

Tänker på skattepolitiken, som det “bråkas” om i Riksdagen, och som Sverigedemokraterna kan komma att avgöra. Så, det blir spännande att se vilken verklighet de lever i – d v s om de har låga inkomster eller höga inkomster?

Själv är jag lite less, och funderar om jag skulle börja betala skatt i Finland i stället. Typ, flytta till Markku. Men, det är inget jag/vi har diskuterat seriöst än. Och för något år sedan hade det varit helt omöjligt, rotkär som jag är, men nu när jag möter lysormar och avgrunder efter jobbvägen, så börjar det kännas mer tänkbart. Ja, det tänkte jag, när Northlands gruvbil kom emot med ett långsamt följe om 6 bilar i Autio.

Northland, eller NAUR, en aktie som har gjort många Pajalabor fattigare. Och jag förundras över hur de orkar hålla humöret uppe, de som har “förlorat” stora summor av sina intjänade, skattade låginkomstmedel… Eller, vad vet jag vad säljaren tjänar? Han som sade att 2,02 innebär att hans 40 000 kr har blivit 80 kr…. hua!

“Runt en tredjedel av bolagets aktieägare är från Norrbotten, och många lokala småsparare har satsat, enligt Claes Hemberg som är sparekonom på Avanza bank och en av gruvbolagets hårdaste kritiker.
–De har inte kunskap, makt eller möjlighet att åka på någon bolagsstämma i Luxemburg. ” (SvD 6 juli 2013)

Eller Luxenburg? Nej, det blir för långt att pendla, som sagt.

Hm, men vart har “de riktiga pengarna” tagit vägen egentligen? Tior, tjugolappar, femtiolappar (som snart utgår), hundralappar, femhundrakronorssedlar, och tusenlappar (som också utgår i december), som alla norrbottningar betalat in till bankerna… var är de nu? Det undrar man ju, på riktigt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *