Härligt, jag vet hur det kunde har varit

Nu tänker jag inte i detalj skriva vad jag tänker på, men det är en sak i min personlighet, som har utvecklats. Typ, så som jag har varit i mer än halva mitt vuxna kvinnoliv, är jag inte idag, det har jag facit på, inom mig själv. Det handlar nog om impulskontroll, kontra underliggande behov, som jag numer kan identifiera och styra. Något jag tidigare inte kände till, eller kunde. Livet lär. Men kanske för sent?

Ja, jag lider av att jag inte har barn. Tänk, vem ska skriva min dödsannons när jag dör? Idag läste jag två fina verser, som berörde mig på olika sätt, och där var det barnen som hade lagt in dem.

Döden, den kan faktiskt vara fin. Även om den är evig.

Nej, nu ska jag inte tänka så djupt, även om jag haft en intressant dialog idag. Där jag funderar… att hur kan en människa tolka sitt djupaste inre som en avgrund, medan jag tolkar mitt som ett himmelrike? Hm, först måste jag börja med att googla på respektive ord.

http://www.synonymer.se/?query=avgrund

http://www.synonymer.se/?query=himmelrike

Alltså, två raka motsatser till varandra… men ändå ska det handla om synen på människans djupaste inre… och jag funderar mer, hm, hm, det är ungefär som man gjort i allom tid, pratat om Helvetet kontra Guds Rike?

Men varför är då den enes bild där, och den andras här? Och varför ser den som är vacker, framgångsrik, och har barn, en avgrund inom sig, medan jag, som är överviktig, passé och barnlös, ser himmelriket i mig? En ekvation som är svår att förstå, om man inte går in på ännu djupare känslor.

Djupare än Helvete och Himmelriket, det är JAG, i varje människa. ANDEN. Ser man inte den inom sig, då är det mörkt, ungefär som Hawkins partikelsamling.

Jaha, och egentligen hade jag tänkt skriva en dikt, men det går inte. Skrev min Batongflickans poesi, och sen var det slut. Slut…. Ska jag övervinna slutet? Måste försöka. Ok.

“Vinden, du skrev. Vinden, där bor jag. Vinden, den är abstrakt, och konkret. I trädet den slet, i huset kan den också komma – och på vindens öppna vind, tog vinden in.”

Alltså, själ och ande är inte samma sak, och alla ska vi dö. Min tolkning av idag. http://www.biblegateway.com/passage/?search=Psaltaren+139&version=SFB

Fint, eller hur? http://www.youtube.com/watch?v=NEv2r40X354

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *