Men Mona…

Vad har jag nu gjort? Hm, började analysera… när jag av Lantmäteriets LINA-support någonstans i Sverige precis vid stängning, fick höra att hon kände igen mig, mitt namn – “Har vi träffats någonstans nyligen?”…. Eh… fick nästan tunghäfta, men kom mig snabbt och sade “Nej, men jag kanske är en stämplad bråkmakare hos er eller kommunen?” – varefter kvinnan till min förvåning blev ännu mer trevlig! Hm, hm, kan det vara det “nya Lantmäteriet” som äntligen håller på att utvecklas fram?

Glad i hågen läste jag igenom typ min områdespolistext, som jag strax innan “på mitt eget sätt” försökt få fram i debattskapande syfte för att försöka förebygga en massa bråk och tjafs ute i byarna… och tvärstopp – hjärnan såg plötsligt en röd varningstriangel!

Ajabaja Mona, inte skriva om kriget… inte skriva om kriget… det är inte “normalt” för en kvinna som dig… Va!? Varför inte det? Därför att du kan uppfattas som farlig om du som kvinna tänker på sånt, samtidigt som du är i debattens hetluft. Men, varför ska jag som stridbar kvinna blunda för krigets historia? Som varit, och ännu är för vissa, riktigt nära.

http://www.nsd.se/nyheter/har-faller-bomberna-over-pajala-5185757.aspx

Det hemska jag gjort? Jo, jag gjorde Lantmäteriet uppmärksam på att försvaret kan ha haft skottgator här i våra skogar, samtidigt som jag skrev om byabråk… och det kan ju förståss skrämma dem, lantmätarna, tänker jag nu! Men inte när jag skrev det… Aj, aj, ett rejält bakslag, då jag borde värna trygghet för alla!

Inte bland ihop äpplen och päron, så kan många tänka, men inte jag, vad gäller kriget kontra konflikter idag. Krig och Sveriges försvar har varit så hemligt att många inte tänker på det, att vi har levt med det hela den moderna tiden. Både vad gäller skapade anläggningar, men också vad gäller bristande underhåll av vägar och tillbakahållande av infrastrukturutveckling.

Varför blev det inte någon järnväg till Pajala? Stationsbyggnaden ser jag i alla fall varje dag jag kör till jobbet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *