Dimma eller konkurs?

Brukar snegla åt vänster, alltid när jag efter jobbet passerar Northlands korsning – och det var mörkt! Vad nu? Det var som att titta in i en svart säck, där det annars brukar vara liksom julbelysning direkt hösten mörknar. Ok att det var lite disigt väder, men något sken därifrån borde ju ändå ha speglat sig genom den täta fukten… men nej, det var dött, hela vägen fram till Stop.

http://www.svd.se/naringsliv/northland-skjuter-upp-rapport_8722588.svd

Nå, nu har jag inte tid att spekulera mer i det, och får väl dra den enkla slutsatsen att det kanske var strömavbrott på området.

Jaha, då har jag varit ute i det fina månskenet en stund, och hört muller som vanligt från gruvan, så det är nog bara ett skendrag, för att få ner aktien.

https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2013/11/13/northland-rasar-pa-uppskjuten-rapport.html

Så att de som köpte billigt idag, kan sälja dyrt i morgon? Det är som en dålig spökfilm i så fall, och skapar bara oro för dem som berörs i hopp och förtvivlan, om vart annat. Det ska man undvika om man kan, nästan med vilka medel som helst.

T ex genom att läsa denne mans filosofi http://sv.wikipedia.org/wiki/Epiktetos i en av mina enkla favoritböcker http://www.adlibris.com/se/bok/handbok-i-livets-konst-9789177422723

Eller varför inte en favoritdikt? http://home.swipnet.se/ami/dikter/ferlin4.html

Kanske favorit-texter ur Bibeln?
http://sv.wikisource.org/wiki/Bibeln_1917/Predikaren

Eller shamanen? Nej, nu orkar jag inte trumma till 4/4 takt – men gör ni!
http://www.youtube.com/watch?v=fp8fgVHCLck

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *