Felsökte halva natten!

Skulle komplettera min text med att allt plötsligt blir logiskt, när man börjar tänka efter, som t ex begränsningar i renbetet. I förrgår såg jag hur renskötarna hade kört kors och tvärs i mina norra jaktmarker, och tänkte på det faktum att sommartid så hade farfar mfl skogsbönder sina hästar lösa i Kursu, och korna vandrade ända ner till Aareajoki – så då hade det helt enkelt inte funkat med sådan renskötsel i dessa områden, för då hade de lösa fåren, hästarna och korna farit med. Vintertid var en annan sak, och då åkte samerna skidor – det var därför de var så vältränade när de mönstrade in.

Felsökningen, den gjorde jag helt i onödan, systemåterställningar, kabelkontroll mm, för jag är nästan säker på att det var Northlands nya väg som kapat av ledningen för att flytta den… det kom jag på när jag upptäckte att inte ens min vanliga telefon fungerade. Det var dött på linjen.

Ja, där ser man, mitt i natten ska man inte hålla på med problemlösning, för hjärnan jobbar mycket i onödan då kan man säga.

Fint väder det blev idag. Helt otroligt vackert, när solen skiner i de frostbeklädda trädtopparna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *