Varför?

Varför får en präst kosta så mycket? Eller flera. Eventuellt…

Idag har jag i tjänsten varit och samverkat i Rädda Barnens anda på skolan

http://www.raddabarnen.se/vad-vi-gor/vad-vi-gor-i-sverige/berattelser-och-projekt/det-handlar-om-karlek/

där även Svenska Kyrkan deltog och berättade att man kan ringa 112 för att få prata med en jourhavande präst någonstans i Sverige. En präst, som har total tystnadsplikt, och därmed är fråntagen anmälningsplikten, även om det skulle gälla mord… “Det kan finnas en präst som vet vem som mördade Olof Palme”.

Hm, tänkte jag. Och nu tänker jag, hm, hm, att det i teorin kan vara så att det finns flera präster som vet vem som mördade Olof Palme. De kan ha vetat det i snart 30 år, och Palmeutredningen den pågår… Helt horribelt av ett samhälle att skapa såna regler!

I förlängningen kan man ju se det som så, att det är prästerna som är de “egentliga” domarna i grova brott. För vill en präst sätta dit en mördare, så går det ju genom att tipsa anonymt, så länge man är anonym, vilket är lätt i ett avlångt land som Sverige. Vill han inte det, så har han kanske genom Gud friat mördaren från skuld? Är det verkligen så vi vill ha det i rättsstaten Sverige? Att en präst kan gå över allmän domstol.

Nej, ju mer jag tänker på det, desto hemskare framstår det i mina ögon. Usch!

Usch, och nu har jag i stressen ätit för mycket godis att jag mår illa. Inte bra, för fredagskvällen har bara börjat. Borde ju ännu orka deppsupa också, för att Markku jobbar natt.

Men icket, istället ska jag försöka skriva något vettigt, som att alkohol är farligt, och att jag tror att det påverkar hjärnan typ som demens. Och sen ska man akta sig för att beställa saker av telefonförsäljare, eller betala dyrare nätbeställningar i förskott, innan man fått varan, och även vara alert på s k bluffakturor som kan dimpa ner utan att du gör någonting. Däremot måste du göra någonting åt det sistnämnda, och det är att bestrida fakturan.

Det du däremot inte ska vara rädd för, det är ett brev från björnen…

http://www.kronofogden.se/Betalningsforelaggande.html

Karhukirje, så heter det i Finland, och det ska du svara på. Det är först DÅ allvaret börjar för bluffmakaren, när han måste samla bevis till tinget. Är det en bluff, så är det en bluff, och stannar där hos Kronofogden.

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/bluffakturor-okar-med-52-procent_7888608.svd

Svårare är att försöka få igen sina egna pengar, som man kanske betalt till en stor bedragare?

http://www.dn.se/ekonomi/organiserade-brott-bakom-okning-av-natbedragerier/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *