Nu!

Nu vet jag vad jag har, efter att ha sovit klockan runt, och skulle sträcka mig ner på golvet efter mina kläder – bihåleinflammation!

http://www.1177.se/Uppsala-lan/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Bihaleinflammation/

Jajamän, men jag tänker inte ligga här upp till 10 dagar, utan jag tänker göra något som man kanske inte får… jag tänker äta upp mina Kåvepenin som blev över när de inte bet på öroninflammationen jag fick efter en hård smäll i ett garage.

Yes, och jag tror att jag har samhällsekonomin bakom mig också, för vad kostar inte en sjukskriven polis? Och nu när jag en gång är inne på ämnet att läkarna ska vara “restriktiva mot antibiotika”, samtidigt som jag själv tänker vara orestriktiv, så kan jag ju inte låta bli att tänka omvänt på det marknadsekonomiska… d v s att t ex köttmarknaden är väldigt beroende av djur som inte faller bort från slaktbordet, och därför kanske ger förebyggande antibiotika till alla djur? Som vi sedan får i oss via maten, och sjukdomarna blir resistenta därav – och inte resistenta av den penicillin läkaren ordinerar eller borde ha ordinerat.

Tänk så hemskt, om ngn snäll människa där ute dör i onödan, för att han/hon inte får den antibiotika som är framtagen mot människans sjukdomar, och inte djurens… Nej, jag avlivar ett så sjukt djur – och det är marknadsekonomi! (observera att det inte gäller arbetande hästar och hundar)

Nå, det kanske finns en kampanj om ett antibiotikafritt köttsverige, som jag bara har missat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *