Tur i oturen…

Tur att jag hade hit rör Karlsson här om dagen, för att byta ut den droppande säkerhetsventilen i varmvattenberedaren, för då visste han exakt hur här såg ut, och kunde ta med sig en helt ny och passande beredare när han kallades ut akut – för det var nämligen rostbrunt vatten överallt när mamma klev upp i morse! Vattentrycket låg under självaste skyddsplåten upptill, och man kan ju bara undra hur det hade sett ut om ingen hade varit hemma på ett tag… Okej att det är rätt lutning och finns golvbrunn, men trycket är högt, så det hade nog inte bara runnit neråt.

Surt vatten, det kan vi ha, men även beredaren var gammal. Och oturen, är att det råkar gå mycket pengar till vattnet just nu, för i somras bytte jag ju hydropresen, också med en himla tur, för aortaledningen där var också i bliseringsstadiet. Hm, vad för det med sig för tankar? Att även jag bör tänka på vad jag får i mig, utöver surt vatten?

http://www.eksjo.se/boende_miljoe/miljoe/livsmedel_smittskydd/dricksvatten/egen_brunn

Hm, hm, och hur ska jag tolka det jämfört med det här?

http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/surt-vatten-kan-skada-halsan

Att det är tungmetallerna som släpps fria som är skadliga, och att jag bör äta kalcium och magnesium, att komma i håg KM, Kumpula Mona… varför inte Mona Kumpula, d v s magnesium och kalcium. Ja, nu kommer jag nog i håg det i alla fall.

Orkelös, och längtar ut i samhällslivet, men måste hålla mig helt inne efter gårdagens bakslag. Är alltid för het på gröten när det börjar kännas bra. Inte bra.

Men bra känns det med Markku, och nu kom jag på en ännu bättre ramsa, Markku och Mona, MM, för mjölk och mineralsalt…

http://matkalkyl.se/naringsamnen58.php

… som ska bättra på mitt kalcium och magnesium intag, genom att jag i stället för vatten till maten ska dricka mjölk, och i stället för Jozo bordssalt komma ihåg att ta Seltin.

Men, Seltin är inte bra för alla! http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=5583

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *