Tänderna skallrade i luften

Nu när alla Helgon har lagt sig till vila igen, kan jag skriva om mitt kanske “värsta” spökprov… och det var för några år sedan i ett hus på Strandvägen, där jag som okänd skulle sova helt ensam på övre våningen, och gjorde det också. Men innan jag somnat sådär djupt, så vaknade jag plötsligt till av något som kom i trappan… sud sud sud sud sud sud, som flygande skallrande löständer i luften, passerade ljudet över mig, och ut genom vädringsluckan som stod öppen… Hm, tänkte jag, det var ju tur att den flydde ut, och så kunde jag sova i fred. Ja, och därefter såg jag inte till de olyckliga våldnaderna i köket heller. Men, jag kände att det “bodde” ännu någon där i källaren, som bevakade huset – och det är ju bra!

Febern har gått ner, men det som är kvar är lite hosta långt ner i luftrören. Min känsliga punkt, avgaser och drag. Och den här gången är det nog “knapsugörat” som är boven – fönstertvättandet i sista vinterstund. Där ser man, det är inte bra för hälsan att städa.

Nå, jag ska för att vara jämställd också, berätta om min onda näsa från sommarens vedkapning, troligen en spricka jag fick på näsryggen av vedstammen som sprätte till i giljotinhålet, att den skadan fick sig en ny smäll häromdagen – aj! Det var när jag med Kingen åkte runt och plockade in fårstängsel, som luckan där bak ramlade rakt ner mellan mina ögon – precis på den onda näsan… Flaschback, men inget näsblod den här gången, bara ett litet blodvitesjack – tack vare att det tog på det kraftigaste stället.

Tur i oturen, det är bra att kunna ha. Och så tänkte jag ju faktiskt redan då på kvällen skriva att “jag rör mig fint”. Ja, jag skulle kunna bli kär i min egen skuggbild… tänkte jag, när jag liksom på storbilds TV, eller bioduk, kunde följa min egen svarta skugga mot det blå huset i Kingens strålkastarsken. Vackert, och det där har jag faktiskt ofta funderat, att hur ser jag ut när jag rör mig naturligt? Det var lugnt och graciöst, med inslag av lapsk långgångstil….

Och nu hoppas jag att syrran har rätt, att jag inte behöver få någon annan diagnos än feber. Har faktiskt inte tänkt på det själv, att det är kroppens egen doktor det där, febern, och den kan ju lyckas på egen hand ibland.

http://www.1177.se/Uppsala-lan/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Feber/

Just det, och vila kanske är en 10-poängare i mitt fall, om man läser min blogg… jag har ju varit helt slutarbetad här om dagarna. Och då är man ju extra känslig mot “pöpöjä” också. Gåtan löst, gate closed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *