Måndag, tisdag, eller onsdag

Någon av dessa dagar SKA jag tvätta mina fönster… för då är det lovat plusgrader från Norge. Köpte en mirakelduk från Tupperware, och har inte tvättat mina fönster sen 2011, så det pockar på, dock inte akut, vilket mycket annat är bland mina göromål.

Igår körde jag i alla fall hem närmare 30 höbalar, och fick känna på både 4-hjulssladd, och hur det känns att brassa in i en tappad boll (nästan inget, för traktorn har en hjärnbalk längst fram och bollen gled på snön framför). Sen hann jag även med min egen uppfinning i balgripen plogstampa lite gårdar inför vinterns plogning. Det är ett litet dilemma det där, att veta hur man ska göra med den första snön, och speciellt nu när det kommit så extremt mycket!

“Man gör fel hur man än gör” menade Kulju junior, medan vi satt och väntade på mötet som inte blev av. Manfallet var stort, och ordföranden hade fått magsjuka. Men för mig var det bara bra, för då hann jag som sagt köra hem djurens vintermat, och kan nu sätta på den vanliga skopan.

Och nu borde jag egentligen redan vara ute och ta bort det utökade betesstängslet. Det som jag och Markku lade ut samma kväll som den tragiska dödsolyckan hände. En omtyckt kille verkar det ha varit, för det har sedan dess alltid brunnit ljus på platsen, och nu har man också lagt upp ett fint litet kors dit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *