Hela flocken inne!

Nu kan grannarna pusta ut, för jag har överlistat både ungtupparna och den skeptiska tackan bakom lås och bom. Men, det är inte trevligt att se dem inne, för jag gillar när de ligger fritt ute som på prärien. Nå, snart får jag se dem från mitt fönster igen, för jag ska bara märka dem, bygga en mellanvägg, och sen släppa ut alla flickor. Fast, det är inte så bara… mycket jobb!

Ja, och sen måste jag avliva den haltande gammeltackan också. Har väntat in i det längsta, eftersom hon började amma sina barnbarn – som nu är nästan dubbelt så stora som de andra lammen. Men det är klart, har man haft två juver att gå till, så borde det ju märkas.

Oj, vad jag är trött. Sitter här i min säng och blundar, fastän jag tänkte surfa lite. Trött är jag för att jag har hållit i gång hela dagen. Grävt, lastat grus, krattat, och nu i månskenet körde jag ett sista litet lass virke som behöver klyvas.

Upptäckte att det är stor skillnad på kläder och kläder. Först hade jag ett par långkalsonger och två mjukisbyxor, vilket kändes kallt. Sen tog jag på mig ett par täckisar, utan långkalsonger, och det kändes riktigt varmt. Så det här med lager på lager, att det skulle vara varmast, det stämmer inte alltid.

Det som dock stämmer alltid när det kommit snö, det är att jag blir toktorr om händerna! Mycket märkligt. Redan första dagen det var vitt, så började hyn på mina händer spricka, och nu är de alldelens skrövliga. Snöallergisk?

Dagens slutsats: Med foder kan man lura vem som helst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *