Lång varm höst – lågt grundvatten

Har slätat vägen upp till Bygdegården, och förundrades över hur torrt det var i bergssidan, diket som Rune grävde för fiberkabel. Helt snustorr. Eller beror det också på Northland? Att grundvattennivån är ovanligt låg. Nej, jag tror nog som min far, att det är naturligt, även kring gruvan. D v s att om gruvan inte funnits där, hade myren varit ovanligt torr ändå.

Men, vad är de då ute efter, med sin egen oro i TV över den låga grundvattennivån? Att få Länsstyrelsen att agera, och ta ett beslut om att Northland “måste” pumpa ut mer vatten i myren? Att ta rent vatten ur Muonio älv, och pumpa ut det bland miljögifterna kring myren, så att det rinner förorenat tillbaka… vattnet, det är också ett kretslopp, inte bara i himlen, utan även hos Moder Jord!

Jaha, och vad är det nu då? Märkte idag att folk inte är som vanligt. Konstigt, att jag inte har hört några rykten. Elle kanske inte, om det är mig det berör… för så brukar det väl vara? Att den eller dom det berör, inte vet någonting. Ett fenomen som spelar sig även inom polisen, d v s att det skrivs en massa tips och uppslag, utan att man konfronterar människan i fråga.

Men varför gillar inte jag det? Skvaller. Och varför tar jag inte ställning? Eller, ska jag kanske fråga mig själv – varför är jag så skeptisk? Blir jag t o m cynisk? Fastän jag önskar att jag återigen blev synsk…

Fast en sak är klar, jag skulle aldrig ringa en sån här! http://www.synskonline.se/synsk/ (för att det kostar 19,90 kr/min! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *