Båda kan ha rätt, och vad är rättvist?

Ja, nu är mina tankar tillbaka till eftersöket igår, i och med att radio rapporterat om det i morse. Och tältet lever kvar… fast det inte var något sådant. Jägarna hade tagit vad naturen har att ge över huvudet, inte vad en fabrik har sytt… och enda kojan i området lär vara en lappkåta. Men bortsett från det, så är det ju bara positivt med mediarapportering, för då blir människor mer upplysta.

Mer upplyst blev även jag på plats, när jag bad om feed-back från de försvunna. För det var bra det vi gjorde, att ljuda med signalen punktivs, utan att röra oss för långa sträckor. Däremot vet jag till nästa gång, att ena kollegan bör bli kvar på en brytplats, och där lyssna efter gensvar, inte flytta med. Och man får inte ha för bråttom med resultat, för det tar tid att traska mot ljudet i skogen, om man är trött och medtagen,

Sen konstaterade jag en sak utifrån den intuitiva biten, och det var att både jag och kollegan hade rätt, fast vi “kände” två olika saker. Han kände att jägarna hade gått upp åt vänster vid bilen, och jag kände att de hade gåt ner åt höger från bilen… och de hade gjort både ock! Först ner åt höger 10 minuter, sen ändrat sig och upp åt vänster, där de sedan gick vilse.

Så, den tårta som vår utredningschef lovat oss, skulle jag dela så här. Halva tårtan till helikopterbesättningen som hittade bilen, 1/4 del av tårtan till mig som skrev en så bra anmälan, och var duktig på att använda kartan enligt kollegan, och 1/4 till kollegan som intuitivt hade rätt, och pekade i riktning vartåt de vilsna fanns. En kollega som dessutom är mycket mer lämpad som s k PIC än jag, även om han är mycket yngre än mig i tjänst.

Nej, nu när jag har delat den goda tårtan som ännu inte finns, och konstaterat att jag är general, inte major, kapten, eller löjtnant, så kan jag skynda mig ut och tukta mina får… Måste nämligen låsa in “ledarna” i flocken, de unga baggarna, så att hela styrkan ska hålla sig hemma (och att det senare inte ska bli inavel).

Då lär man sig omvänt till människorvärlden – att låser man in ledaren, så håller sig undersåtarna också i närheten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *