Det patriarkala samhället?

Eller, är det personkemi? Funderar, för idag har jag så gott som varit PIC (polisinsatschef) vid ett eftersök, men INGEN utnmämdes till PIC… vilket brukar vara väldigt vanligt, även om man bara varit 2 poliser på plats. Hm, inte mig emot, för jag gillar inte att vara “chef” formellt, det ger nämligen så mycket mer osynligt ansvar på axlarna, så att blicken går för långt bort från platsen, och för långt fram i tiden, och att man slutar att vara den “goda kreativa poliskraften” här och nu.

Nå, men det var kul att få beröm för sin insats från det kvinnliga befälet som tog över, och beröm för det som manliga befäl kritiserat – att jag är så omfattande i min MSO-analys! 3 km, det stämde mycket bra även denna gång med jägarna, men här har vi ännu ett olöst fall som borde lösas innan snön kommer…
http://mobil.nsd.se/Default.aspx?id=7746880&p=Hem

Nej, nu har jag ju slutat jobba, och ska inte tänka jobb mer. Men, det är inte så enkelt att bara koppla bort den 100% påslagna hjärnan som dyker ner i kartor och kontakter, och ska prata även åt en helikopter i luften, samtidigt som den måste tänka. Hm, det är tur att vi 4 som jobbade där ute idag, alla är lugna analytiskt lagda, för att inte tala om de anhöriga och berörda. Ja, ja, Mona, släpp det där nu… det slutade ju lyckligt!

http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=7915079

(hm, hm, varifrån kom tältet in?)

Och vad ser jag nu?

http://www.northland.eu/sv-se/om-northland/miljo/miljonyheter/miljochef-sundling-om-northlands-hallbarhetsarbete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *