1 blev 5, och nästan sex…

Tror jag. Att det sjätte röret fanns där under gruset, men vi ides inte börja gräva. Fem tomtrör, och nu är jag säker på att Lantmäteriet återigen har stora fel i registerkartan, på en ny tomt från 2000-talet – är det inte mäkrligt, så säg! Kring 8 m sne, och hade det funnits grannar med egna behov, så garanterat att det hade blivit bråk till slut om man inte hittat rören under marken med hjälp av förrättningskartan. Men nu är det bara jordvärme som ska grävas, ut på ett skogsområde som jag ändå inte hade huggit under min livstid, men rören är ändå viktiga att dokumentera för avtal, och i fall de råkar grävas bort.

Bergvärme, var vad de hade tänkt, men marken rasade, hur djupt de än borrade. Och även jag sjönk och fastnade med stöveln, när jag lekte GPS-lantmätare.

Märklig färg på leran, som kunde ha varit ett fynd, men jag hörde att det är vanligt att det är så grönt, för så såg det ut även i Bensbyn sade Jonas. Och så är jag mäkta imponerad av att Mats metersteg, helt exakt! Mina egna är ungefär…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *