Munkar och märkliga telefonsäljare

Mmm, har en hel påse munkar som väntar till morgonkaffet, så det var ju inte konstigt att jag vaknade i ottan. Passade på att kika igenom min mobil, där jag har en massa konstiga nummer, och en kvinna som ringde igår kväll och pratade, samt skrattade, på nästintill hysterisk thailändska… Ingen träff, men googlesökning indikerar just på telefonsäljare. Skönt, för först tänkte jag på att det är busringningar från aktivisterna som hämnd. Men det var nog ganska så långsökt direkt, för jag har aldrig råkat ut för sånt, vill jag minnas. En gång, för kanske 12 år sedan, ringe en berusad buse mitt i natten, men även han slutade.

Nå, men världen är inte så stor, för jag hörde i går på loppis, att en av aktivisterna har sin mormor i grannbyn Kolari, och tydligen en sin i Lovikka. Så, adresser från södra Sverige säger egentligen inte så mycket. Däremot funderar jag… att varför kom de inte och demonstrerade mot Northland? Kanske för att de var så unga då? Eller vad finns det för annan skillnad?

Inte vet jag… men skillnaden mellan Seskarö och Kallak, det är att i Seskarö finns det laxfiskare, medan det i Kallak finns fiskesamer.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Jakt-_och_fiskesamerna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *