En röjardag

Det tyckte Markku att jag ska ta idag, när han hörde hur arg jag var igår, tror jag. För han ville i alla fall skicka mig att röja upp skoterövergångarna vi ska göra när han kommer. Och det kan ju vara klokt, att fysträna bort sina aggressioner i regnet, aggressioner som kan höja blodtrycket och kortisolet i blodet, kanske med stroke som följd till slut… så Lantmäteriet har nog många sjukvårdskostnader på sitt samvete?

Ja, det är min teori. Och mamma hon hade en annan teori… att det kanske är jag som är som en aktivist, som har sprayat mina träd med färg! Hm, det kändes ju inte bra att höra, och eftersom jag inte är en såndär social varelse, så orkade jag inte börja förklara för henne att jag även har grannarnas överenskommelse…

Nej, det är inte alla som är med i konflikten, och jag kan förstå dem som böjer sig. Det sägs nämligen att Junior blir än värre (när döda röster har fått tala på nytt).

Oj, oj, och snart blir det älgjakt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *