Straffarbete? Utstuderat?

Eller är jag så bra?

Ställer mig numer alltid minst 3 frågor när jag anar ugglor i mossen, och låter oftare och oftare bli att nämna det. Och faktiskt, det går bättre så!

Ska inte skriva så mycket mer, men kan ju nämna att jag kommer att behöva plugga lite lagtext, och ta del av tillstånd och kartor, samt åka mycket bil. Men inte än.

Nej, nu ska jag koncentrera mig på stängsel.

Det börjar bli dags att se över betet, och utvidga det. Fåren har betat på bra, och det ser riktigt snyggt ut, även det som jag inte slagit till hö. Och vad gäller hö, så har jag kanske inte avslöjat hur jag torkade höet? Vissa partier torkade ute på marken när jag vände det flera gånger, andra fick ligga typ i hässja inne i ladan, på kanterna vi gjorde på den stora vagnen som följde med Nuffeköpet, och resten har jag torkat på golvet inne i ladan. I kväll slänger jag upp det sista på skullen, och har fått riktigt bra med småskalig filéhö.

Och det jag glömde att skriva om gällande mitt hojkörande igår, är att det kanske viktigaste jag lärt mig, av pappa redan under övningskörningen, är att ha den inre kroppsvikten fokuserad ner på fotpinnarna. Typ som när man rider, att man har stigbyglarna i spänning, att man inte drar upp knäna. Inte minst viktigt när man kommer in på rullgrus t ex i Törmäsniva… vilket för mig vidare till skillnaden mellan svenska och finska varningsskyltar… typ i Finland behöver man inte ens sakta in, medan här i Sverige gör man bäst i att stanna…

Hm, och det fick mig också att fundera vidare… för gränsen i Finland den är väst, medan här är den öst… och anledningen till att Huuki-Kolari-vägen inte rustas upp som planerat, kanske också är den s k “rysskräcken”? Synd, för det hade varit kul att köra hoj på Lv 880 – och så att slippa gruvbilarna! För i morse körde en rakt ut framför mig i dimman, trots väjningsplikt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *