När ska det vända?

Skogskonjunkturen…. Hm, har en period med hiskeliga räkningar, och bara höbalandet i plast kostar 10 000 kr. Bränslepriserna har skenat, röja och gallra ska göras, men det ger inga inkomster, om man inte planerar in ett större område för försäljning. Hm, hm, har pratat med Herr Önneholm för ett tag sen, och de köper bara av såna som “verkligen behöver pengar” nu… och vad är det för affärsidé undrar man!?!

Nå, jag tror att det ljusnar, för jag hörde av Markku att deras uppdragsgivare redan hade börjat uppvakta dem för nästa anbudsperiod. Kan det vara så att skogsbolagen har upptäckt att alltför många skogsentreprenörer har försvunnit från marknaden under “slavtiden”?

Inte vet jag, men det som står, det står, och växer kubik hela tiden. Vilket även försäkringsbolagen räknat fram? För skogsförsäkringen blir bara dyrare och dyrare… Hua, nu är jag en riktig pessimist. Har nog vaknat på fel sida?

Seg som tusan är jag i alla fall, och trött efter flera veckors polisarbete i sträck. Det ger en helt annan trötthet än att jobba i skogen eller här på gården med hö och sånt. Man är liksom mer stel i nacke, rygg och höft av allt sittande, och så är skallen så slut på att vara social, att man vill låsa in sig ett tag och inte prata, eller lyssna på en enda människa!

Ja, och det är ju tur att jag kan göra så. Även utan lås.

Men, nu ska jag vara lite social i alla fall, och för er berätta att ledningen var rejält av i en svetsskarv. Leran runt i kring var vattenmättad, och efter ett tag hade både Riksväg 99 och högströmsledningstolparna från transformatorn varit underminerade…

Och man undrar ju förståss, varför? Har svetsaren slarvat, eller har ledningen och dess skarv inte tålt marktrycket när den täckts? Skadeöppningen var i alla fal neråt, precis som om det blivit för hårt tryck uppifrån, och svetsskarven sprättats upp.

Att svetsa, är också en konst, och det finns licenssvetsare, vars sömmar t o m röntgas!

http://svetsblogg.se/tag/rontgen/

Sömmar, som även ska hålla för tjälen, som gör stordåd i lera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *