Jobbat häcken av mig!

Då har man varit i Piteå och slitit in folk – nästan som i sången innan jag for! Berusning och bråk, men egentligen inte alls så mycket som det kunde ha varit. Ganska skötsamt och trevligt folk det där, pitbor. En jag mötte på macken körde t o m upp mjölk hit upp till Kaunis och gruvan, och en festivaltrevlig Emma på långa ben tittade mig djupt in i ögonen och tyckte att jag verkade ju jätte snäll.

Vilket jag ju är. Men, måste erkänna, att efter att jag pratat med damen från kyrktältet, som ville bjuda oss fotgående konstaplar på kaffe, och som rekommenderade bönstolen även till mig, som jag påstod vara häxa (och hon fick ett gott rullande skratt), så kom också “talvisilmä” fram till slut…

Ett gäng kringgående mindre herrar med hiskelig attityd, de fick mina proppar att värmas, och när jag öga mot öga med en av dem kort därefter tog en diskussion, så började min atmosfär bli blå, gul, röd, liksom i flera hoppande glasskikt, som för synen flöt samman, och jag höjdes upp en nivå… för att där sedan se att killens tidigare blockerade iskalla blick blev kontaktbar, nästan med en glimt i ögat, och att jag kunde landa igen. Han slutade att överlägset pilla mig under hästsvansen, och godtog min kompromiss, att såna som han och jag ska räkna till 10 innan vi gör något… och plötsligt lämnade han och kompisarna snällt platsen.

Ja, så även den lilla själafajten slutade bra, och kollegorna som redan dragit sig undan lite diskret, slapp komma tillbaka. Men, jag kan ändå inte förstå eller acceptera att det finns folk där ute som jämställer makten hos svensk polis med vem som helst, eller sig själv!

Nå, nog snackat jobb nu. Och det grämer mig att jag inte kom på att bjuda min barndomsvän och hennes karl på utebastu i kväll! De hade planer på bastu, samtidigt som mamma och pappa redan hade bastun varm i stugan, och jag klarde inte av att koppla i hop dessa två saker… hm, hm, får skylla på att hjärnan är lite trött efter hattigt sovande, p g a av sol, vind och vatten, på ett spökande hotell…

(och en liten tröst till er som varit hemma hela sommaren – OKQ8 har godare mjukglass än Havsbadet!)

Oj, och här var även Clintan ung… http://www.youtube.com/watch?v=StueBUdq80k

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *