Mer än klockan runt

… har jag gått med en kratta, för att “döda” det i regnet slagna gräset, och på eftermiddagen kände jag att det luktade hö! Nu är allt inplastat i 32 bollar, och Paavo tyckte att jag har varit modig som stod på mig – att göra det nu. Sån är jag, för har jag bestämt mig att få höet gjort innan jag börjar jobba, så kör jag… och tur nog fick jag vädrets makter från norr med mig igår, efter spöregnet som inte skulle komma efter 18… – d v s mycket kraftiga vindar, som fungerade typ som en hårtork i det regnvåta stråna. Och så lite solvärme idag också, det gav mig torrare hö än förra året!

Nej, inte en liter diesel har det gått, för jag har ingen hövändare till traktorn, än. Gratis motion sade Markku, men ngn puls har jag inte haft på hela dagen (jo, när gick och pratade med honom i tfn samtidigt), men däremot lite ansträngda handleder och armbågar, samt stramhet på höger sida av magmusklerna, efter mina drag på 10 ha… i 17 timmar – stup i säng!

(för det blir mer i morgon… ska nämligen försöka ta tillvara det torra spillet till ladan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *