Loppis i Aarea

Fotboll i Kaunis – och ni hinner på båda två! Loppisen börjar 11.00 på Bygdegården, och fotbollen börjar 15.00 på myggvallen.

Men hur hinner jag? Borde vara till Pajala en sväng, skulle behöva räfsa lite hö, kapa lite stolpar, och gå på loppis, samt spela fotboll… med min onda näsa – vågar jag? T o m glasögonen gör ont, för att inte tala om hopp och studs… hm, hm, men det är ännu en dag i morgon.

Idag har jag haft lite maskinella problem. Det började med att bandet stod still, och jag upptäckte att låsvajern i alligatorlåset hade börjat komma ut, men sen gick säkerhetsbulten, och inte började det funka trots byte, och diverse justeringar… nej, inte förrän jag hittade en vedklabbe i plåthuset, som kilade fast axeltrumman. En ynka kort vedklabbe, som tagit bakvägen från högen, tillbaka till bandets undersida… p g a att jag matade för fullt innan kaffepaus.

Snart börjar jag bli vedmaskinsexpert också, inte bara lamningsexpert… den som övar hon lär! Och Nuffen hon spinner som en katt, och bolmar som en borsbindare emellanåt. (nu ringer Markku)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *