Dolda talanger

En allsidig man jag har, Markku, och i helgen har jag upptäckt vilken dold talang han gått och burit på i flera år – finsnickeri!

Tillsammans har vi lyckats montera Wallins vackra gamla träfönster från Krekula & Lauri, och så har vi gjort en helt egen ytterdörr också, när vi hörde priset för det specialbeställda från Furhälls. Egen design, med överbliven panel, kombinerat med gammalt välbevarat – det gillar jag!

Men, jag hade inte kunnat göra det själv. Därför är jag mäkta imponerad när min maskinförare med handlag för metallarbeten, även kan finprecisera trä, utan att det tar evigheter! Fönstret blev rakt och kärvar inte, och dörren, isolerad, klädd med in- och utvändig panel, blev klar på 3 timmar.

Kan tänka mig att jag är lika filosoferande och analyserande efter det perfekta och ekonomiskt hållbara, som pappa, att jag blir irriterat sölig, för det irriterar mig också… och därför uppskattar jag en annan sorts människas handlingskraft “här och nu” för just det objektet, att få det klart fort!

Så blev det även med vedmaskinen i morse. Vi har haft lite problem med transportbandet, som förre ägaren skarvat lite grovt, och som gått så snett att den ätit plåt och muttrar, samt samlat veden i en hög i trumman. Men nu, efter lite youtubetittande igår, och sängläsning i det estlandssända instruktionshäftet, så har vi fått det nyskarvade bandet att gå rakt, och hjälpa trumman att kasta ner veden.

Ja, och så kan jag faktiskt rekommendera denna firma, för jag fick en påse godis och klubba på köpet!

http://www.vulkproffsen.se/

(men tänk på att frakten nästan kan vara dyrare än delarna…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *