Nej, nu ger jag upp…

… känns det som, för stunden… efter nya bakslag. Hm, har aldrig varit med om att lamm har vätska i lungorna, vilket tydligen ska vara vanligt, så när jag hörde det rosslande ljudet var jag för långsam – den var död innan jag skulle ge mig ut för att suga den i munnen… SUCK! (eller rättare sagt, snyft, snyft, för tårarna bara kommer helt automatiskt, även om jag handlar rationellt där i min Herres hage)

http://www.dajegard.se/wiki/index.php?title=F%C3%A5r

Det är lättare sagt än gjort att ha sin besättning enligt Darwins teori sommartid. Det tär på känslorna, och jag måste bli mer bestämd och ta snabbare beslut, det är vad jag har jag lärt mig nu efter detta 5 år långa lamningsuppehåll. Har låtit tackorna bestämma alldelens för mycket, men nu måste jag tänka mer på lammen än deras fria välbehag, m a o låsa in dem i ströhusen de första dygnen. Alla är inte “goda mödrar” så att säga, att de smyger ut och äter när lammen sover. Den senaste försökte ta ut alla 3 på en gång, vilket slutade olyckligt. Ja, en till är spårlöst borta, en död efter vätska i lungorna, och den som jag akut sondmatade, har jag själv avlivat efter uppmaning från Markku.

Nej, nu ska dödgrävaren ut och plocka prästkragar och ta nya friska tag! Några tackor är dräktiga än, så jag ska göra allt för att sänka lösdriftens tvilling- och trillingfödsels dödlighet från 37%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *